Javagospel Header img

resa_cd.jpg

Resa mellan tvivel och tro

I Resa mellan tvivel och tro får vi möta och bekräftas i hur olika tron kan kännas och komma till oss. Musiken och texterna speglar oro, besvikelse och eftertanke, liksom tröst, förväntan och glädje. Materialet kan, när det används fullt ut, göras som ett sceniskt projekt med kör, musiker, bilder, rörelser, dikter och förflyttningar, men sångerna som ingår kan också användas fristående eller i sin helhet i andakter, musikgudstjänster och konserter. Samtliga låtar (utom "Jag kan inte se") är skrivna av Ulf Nomark. Till samtliga låtar finns en akvarell målad av konstnären Carina Sundemo.

Resa mellan tvivel och tro består av fem delar: musik-cd (med sångerna insjungna av Java Gospel), körhäfte, körledarhäfte (med arrangemang för solister, kör och musiker, framförandeförslag på rörelser samt kompletterande dikter), resurs-cd (innehåller Carina Sundemos vackra akvareller att projicera som illustrationer till musiken, sing back-versioner av alla låtar samt agenda för utskrift) och vykort med fem av akvarellbilderna.

Spårinformation (Klicka på en låttitel för att höra ett smakprov på sångerna)

1. Resa mellan tvivel och tro
2. Att aldrig våga stanna upp
3. Vem tror jag att jag lurar?
4. Jag kan inte se
5. Vingslag
6. Vill du möta mig här nu ändå?
7. Tänk att jag får vara här hos dig
8. Gud, vi vill att du hör vår bön
9. Jag önskar du tände ett ljus
10. Gåvan
11. Jag vill ge denna dag till dig
12. Resa mellan tvivel och tro (outro)
13. Aldrig


 

in_good_company.jpgIn Good Company

Efter "Resa mellan tvivel och tro" släpper nu Java Gospel en mer renodlad gospelskiva med influenser både av contemporary och traditional gospel. Skivan som är producerad av Ulf Nomark har spelats in i Nilento Studio och innehåller 13 gospeldoftande spår. Ulf har skrivit merparten av låtarna, och två av dem är skrivna av Åsa Nomark som är dirigent. Den amerikanske sångaren Pastor Chris Harris, Sr. medverkar dels som medkompositör på två av sångerna, samt som solist på "Lord, I depend on you". Skivan distribueras av Naxos Sweden AB.

Recensioner av "In Good Company"

"I have heard many choirs and groups try their hand at gospel music and I must say that Ulf and Åsa Nomark and the Java Gospel Choir are one of the best I've heard in a long time. If you don't have their latest CD "In Good company" I highly recommend that you go out and buy it today. The lyrics, arrangements, and vocalists are just superb. I'm looking forward to hearing much more from them in the future... Congratulations, I love it!!!" - Jessy Dixon

 

 

Ett stort steg framåt för svensk gospel (Sändaren)
Vi börjar med Java Gospel. En stor gospelkör från Göteborg som låter fräscht och ungt. En variationsrik och härlig gospelskiva med majoriteten av sångerna signerade Ulf Nomark, känd för sitt tidigare engagemang i Solid Gospel. Texterna är imponerande bra och speglar tröst och hopp för den som litar på Gud. Låtarna som etsar sig fast i mitt minne blir "Stop" och "We've all got the same right". Jag måste också ge en eloge till solisterna och musikerna. Det låter riktigt tajt och svänger grymt. Det enda jag saknar är lite mer tyngd och soul. Det blir ibland lite för ljust och rent för min smak. Egentligen är det först i låten "Stop" som Java Gospel vågar ta ut svängarna och hitta sin egen personliga körstil. Det är då som Java Gospel börjar imponera på mig. Sammanfattningsvis en mycket bra gospelskiva men jag tror att kören hade vunnit mer på att satsa på en stil av gospel i stället för den stora variationen av låtstilar som finns på skivan. Trots detta bidrar Java Gospel med nyskapande låtar skrivna av svenska låtskrivare smittade av den amerikanska gospeltraditionen. En kör som jag med spänning vill höra mer av i framtiden!

 

 

Glädje och tungt gung (Dagen)
Java Gospel ”In good company” (Naxos). Göteborgskören Java Gospel är en imponerande samling. Kören består av hela 90 sångare och har sin hemvist i Betlehemskyrkan. Java Gospel har sjungit med en rad prominenta sångare, men mest spännande är ändå att de satsar på eget material. Körledarna Åsa och Ulf Nomark levererar i stort sett hela repertoaren som består av contemporary gospel. Texterna är uteslutande på engelska och många av låtarna kännetecknas av glädje och tungt gung

 

Spårinformation (Klicka här för ett smakprov på skivan)

 1. In good company
 2. Freedom
 3. Stop
 4. Without
 5. I do believe
 6. Hold on
 7. Lord I depend on You
 8. You really do bless me
 9. We've all got the same right
 10. You rock my world
 11. You rock my world II
 12. My help comes from the Lord
 13. Light of the day


Christmas_tales.jpg

Christmas Tales

Göteborgsbaserade kören Java Gospel släpper nu sin tredje skiva "Christmas Tales", en julskiva med både klassiska jullåtar i gospeltappning, nyskriven julgospel och material som är populärt i USA men som inte ännu hunnit spridas i Sverige. Skivan är producerad av Ulf Nomark

Recension av "Christmas Tales"

3 fyrar i Göteborgs Posten

"Högoktanigt jultryck av Java Gospel med bas i Betlehemskyrkan. Saftiga arrangemang och en kör som tror på vad den sjunger gör att det slår gnistor om den här plattan allt som oftast. Ibland blir musiken en smula för smart och extravagant i produktionen för sitt eget bästa, men mest svänger den i fröjdefull samklang med de fina solisterna. Little drummer boy, Mary did you know, O come all ye faithful. Rena julanglofilin. Det här är julmusik med mycket kropp och ande."

Spårlista (Du kan höra ett litet smakprov på skivan genom att klicka här.)

 1. A King Is Coming To Town
 2. Little Drummer Boy
 3. Rejoice (feat. Dogge Doggelito)
 4. Mary Did You Know
 5. Hosianna (Interlude)
 6. Celebrate
 7. A Blessed Christmas Eve
 8. Silent Night/Stilla Natt
 9. Jag Önskar Du Tände Ett Ljus
 10. A Child Is Born
 11. Emmanuel
 12. O Come All Ye Faithful