Om Java Gospel

Previous slide
Next slide

Först lite historia 

Det första fröet till Java Gospel såddes 1994 av Carina Sundemo. Ett initiativ som bottnade i en längtan att få fortsätta sjunga, även när tiden i ungdomskören var förbi. Det var en trevande start, med fler olika körledare.

1997 tog det fart när två eldsjälar inom gospel, Ulf och Åsa Nomark, tog över ledningen och startade en helt ny era i körens historia. Under Åsa och Ulfs ledning utvecklades kören snabbt och växte ifrån ett 30-tal sångare till över 100 när kören vad som störst. 

Mellan åren 2011-2018  var Malin Abrahamsson Javas musikaliska ledare och tog kören till nya höjder.

Pernilla Sandahl har nu återtagit taktpinnen som körledare för Java. Bredvid sitt jobb som lärare på Estetiska programmet jobbar hon som som frilansande sångerska och körledare. Pernilla har genom åren gjort många spännande musikaliska projekt, i samarbete med många svenska och utländska artister såsom Andraé Crouch, Michael Ruff, Peter Jöback, Samuel Ljungbladh m.fl.

Ola Jansson är vår fantastiska pianist som har varit med oss i många år. Likt vår körledare undervisar han också på Estetiska programmet och är en mycket välrenommerad pianist i både konsert- och studioproduktioner. 

Idag består kören av ca 80 sångare och huserar i Betlehemskyrkan i Göteborg på måndagkvällar.

Var kommer namnet Java Gospel ifrån?

Det finns åtminstone tre olika svar på den frågan: Ett är “Jesus Allas Vän Alltid”. Ett annat kommer ifrån den oberoende plattformen JAVA (inom datorvärlden)  att varje individ kan få vara en plattform för samma kraftfulla budskap. Och ett tredje skulle vara att vi gillar att umgås och dricka kaffe!